Do przygotowania będziemy potrzebować:
- pół opakowania brązowego makaronu( ja użyłam penne)
- 1 opakowanie szpinaku mrożonego (najlepiej jeśli będzie to brykiet)
- pół kostki sera typu feta
- czubatą łyżkę jogurtu greckiego lub gęstej śmietany 12%
- ser typu parmezan (opcjonalnie do posypania na wierzch)
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
- pół łyżeczki bazylii i oregano
- oliwę do smażenia
2. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek (uważamy, aby się nie przypalił, wystarczy dosłownie minuta).
3. Następnie dodajemy mrożony szpinak.
4. W momencie kiedy szpinak jest już zupełnie rozmrożony i podsmażony, dodajemy pokrojony w kostkę ser feta, doprawiamy, mieszamy.
5. Ściągamy z ognia i dodajemy czubatą łyżkę jogurtu greckiego lub śmietany (jeśli nie liczmy kalorii ;) mieszamy przez chwilę i wykładamy na talerz. Dodatkowo można posypać parmezan.
SMACZNEGO! :)
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza