wtorek, 28 kwietnia 2015

Pieczony camembert - czosnkowa przekąska! :)

Jeśli macie ochotę na czosnkową przekąskę, a znudziły Wam się już bagietki czosnkowe fajnym pomysłem będzie pieczony camembert z dodatkiem czosnku i tymianku.




Do przygotowania będziemy potrzebować:
- 1 ser camembert, ja użyłam zwykłego, naturalnego (najlepiej jeśli będzie miał on okrągły kształt)
- 1 ząbek czosnku
- tymianek
- folię aluminiową

















1. Ser wyciągamy z opakowania i owijamy go folią aluminiową, aby zachował swój kształt podczas pieczenia.

2. Następnie nacinamy ser w widoczny sposób i "upychamy" w niego pokrojony w plasterki czosnek oraz posypujemy tymiankiem.

3. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut i gotowe!

4. Podajemy z grzankami.


SMACZNEGO! :)

Polecany post

Szybki falafel

Cześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na wegetariańskie falafele, czyli kotleciki z ciecierzycy. W klasycznej wersji falafele przygotowuje si...