czwartek, 23 lipca 2015

Najprostszy sos tysiąca wysp

Cześć Wszystkim! :)

Dziś zapraszam na bardzo prosty i szybki sos tysiąca wysp pasujący do mięsa, frytek, czy pieczonych ziemniaków.



Do przygotowania będziemy potrzebować:

- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki pikantnego ketchupu (ja użyłam ketchupu Pudliszki)
- szczyptę soli i pieprzu do smaku. Myślę, że po pół łyżeczki powinno wystarczyć


1. Majonez i ketchup przekładamy do małej miseczki, doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.


SMACZNEGO! :)


Polecany post

Szybki falafel

Cześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na wegetariańskie falafele, czyli kotleciki z ciecierzycy. W klasycznej wersji falafele przygotowuje si...