poniedziałek, 10 sierpnia 2015

Orzeźwiający koktajl arbuzowy

Cześć Wszystkim! :)

Lato zawitało do nas na dobre, w ogóle nie chce się jeść, za to wodę pijemy litrami. Ponieważ sezon arbuzowy niedługo się kończy, postanowiłam połączyć przyjemne z pożytecznym i dostarczyć organizmowi porządną dawkę orzeźwienia.



Do przygotowania koktajlu będziemy potrzebować:

- połowę małego arbuza (najlepiej jeśli będzie on prosto z lodówki)
- pół szklanki wody wysokozmineralizowanej (ja użyłam Muszyny)
- 2 kostki lodu


1. Wykrawamy czerwoną część arbuza, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera. Nie ma potrzeby usuwania pestek.

2. Dodajemy pół szklanki wody oraz kostki lodu i całość blendujemy.



SMACZNEGO! :)

Polecany post

Szybki falafel

Cześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na wegetariańskie falafele, czyli kotleciki z ciecierzycy. W klasycznej wersji falafele przygotowuje si...