piątek, 23 października 2015

Łatwa pasta jajeczna

Cześć Wszystkim! :)

Co weekend podaję jakąś propozycję śniadaniową, dzisiaj będzie podobnie :)
Piszę o niej już w piątek, ponieważ do przygotowania pasty potrzebne są zimne, ugotowane jajka, które najlepiej przygotować dzień wcześniej.


Do pasty potrzebujemy:

- 6 jajek
- 1 czubatą łyżkę majonezu (ewentualnie 2 płaskie)
- szczypiorek
- sól i pieprz do smaku


1. W osolonej wodzie gotujemy jajka przez 10 minut - na twardo.

2. Po upływie tego czasu jajka przekładamy do miseczki z zimną wodą i odstawiamy do całkowitego przestygnięcia. 

3. Zimne jajka obieramy i kroimy w małą kosteczkę.

4. Przekładamy do miski, dodajemy majonez, przyprawy i posiekany szczypiorek. Całość dokładnie mieszamy.

Pasta smakuje najlepiej podana na ciepłych grzankach! :)



SMACZNEGO! :)


Linki do poprzednich jajecznych propozycji znajdziecie tutaj: jajka sadzone w chlebie, szakszuka, czyli jajka w pomidorachjajka w koszulkach

Polecany post

Szybki falafel

Cześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na wegetariańskie falafele, czyli kotleciki z ciecierzycy. W klasycznej wersji falafele przygotowuje si...