wtorek, 26 stycznia 2016

Lekki dip czosnkowy

Cześć Wszystkim! :)

Dziś zapraszam na uniwersalny dip czosnkowym, w lekkim wydaniu, które idealnie sprawdzi się jako dodatek do mięs, frytek, domowych wrapów (przepis znajdziecie tutaj, lub tutaj), placków z cukinii (przepis tutaj), pierogów, czy też słonych naleśników.



Do przygotowania będziemy potrzebować:


- pół opakowania dużego jogurtu greckiego (ok. 3-4 czubate łyżki)
- 3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
- 2 szczypty posiekanego koperku
- sól i pieprz do smaku


1. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki i dokładnie mieszamy.

2. Ostrość sosu można regulować przez dodanie kolejnego ząbka czosnku, albo kolejnej szczypty pieprzu.


SMACZNEGO! :)


Spróbujcie również klasycznych tzatzików, lub sosu tysiąca wysp

Polecany post

Szybki falafel

Cześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na wegetariańskie falafele, czyli kotleciki z ciecierzycy. W klasycznej wersji falafele przygotowuje si...