środa, 27 stycznia 2016

Pieczone warzywa z serem feta

Cześć Wszystkim! :)

Dziś zapraszam na prosty dodatek do mięsa lub ryb w postaci pieczonych warzyw z dodatkiem sera typu feta.



Do przygotowania będziemy potrzebować:

- połowę opakowania mrożonego trio warzywnego (całe opakowanie miało 750 g)
- połowę opakowania mrożonej, zielonej fasolki szparagowej (całe opakowanie miało 450 g)
- 3/4 kostki sera typu feta
- 4 łyżki oleju
- szczyptę soli i pieprzu do smaku
- 1 łyżeczkę suszonego tymianku


1. Mrożone warzywa przekładamy na durszlak i odstawiamy na ok. półtora godziny, do lekkiego rozmrożenia.

2. Następnie warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy olejem, oprószamy przyprawami, mieszamy i wstawiamy na 15 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.

3. Po tym czasie warzywa należy ponownie wymieszać, na wierzch ułożyć plasterki sera feta i wstawić na kolejne 15 minut do piekarnika.


SMACZNEGO! :)

Polecany post

Szybki falafel

Cześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na wegetariańskie falafele, czyli kotleciki z ciecierzycy. W klasycznej wersji falafele przygotowuje si...