środa, 10 lutego 2016

Najprostsza pasta z wędzonej makreli

Cześć Wszystkim! :)

Dziś zapraszam na smaczną i szybką pastę składającą się z 3 składników.



Do przygotowania potrzebujemy:

- pół średniej wielkości wędzonej makreli
- 2 jajka
- 1 czubatą łyżkę jogurtu greckiego
- sól i pieprz do smaku.


1. Z makreli usuwamy wszystkie ości, po czym rozdrobnioną rybę przekładamy do miseczki (najwięcej małych ości znajduje przy grzbiecie, w ciemniejszej części ryby).

2. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie przez ok. 8-10 minut.

3. Ugotowane i ostudzone jajka kroimy w niewielką kosteczkę, a następnie przekładamy do miski z rybą.

4. Dodajemy jogurt, całość mieszamy i doprawiamy do smaku.

Kanapką z pastą z makreli najlepiej smakuje w towarzystwie kiszonego ogórka.

SMACZNEGO!


Spróbujcie również pasty z suszonych pomidorów oraz pasty jajecznej.

Polecany post

Szybki falafel

Cześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na wegetariańskie falafele, czyli kotleciki z ciecierzycy. W klasycznej wersji falafele przygotowuje si...