poniedziałek, 7 marca 2016

Pasta z zielonymi oliwkami i twarożkiem

Cześć Wszystkim! :)

Dziś zapraszam na domową pastę na bazie twarożku i oliwek.



Do przygotowania będziemy potrzebować:

- 1 słoiczek (200 ml) zielonych oliwek
- połowę małej papryczki chili bez pestek
- 200 g chudego twarogu
- 1 ząbek czosnku
- 3 duże szczypty posiekanego szczypiorku
- sól i pieprz do smaku


1. Twarożek przekładamy do miski i rozgniatamy go widelcem.

2. Oliwki odcedzamy, lekko blendujemy (lub drobno siekamy) i przekładamy do twarogu.

3. Do miski dodajemy również pokrojoną papryczkę chili, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany szczypiorek.

4. Całość mieszamy, doprawiam do smaku i gotowe.

Pasta wybornie smakuje podana z ciepłymi grzankami! :)


SMACZNEGO! :)


Spróbujcie również: pasty z wędzonej makrelipasty z suszonych pomidorówpasty jajecznej oraz gzika z rzodkiewką prosto z Wielkopolski :)

Polecany post

Szybki falafel

Cześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na wegetariańskie falafele, czyli kotleciki z ciecierzycy. W klasycznej wersji falafele przygotowuje si...