piątek, 8 kwietnia 2016

Jajecznica na mleku z żółtym serem

Cześć Wszystkim! :)

Dziś zapraszam na jajecznicę z dodatkiem mleka i sera, która jest bardziej lekka i puszysta od standardowej jajecznicy.



Do przygotowania będziemy potrzebować:

- 3 jajka
- pół łyżeczki masła
- 1/3 szklanki mleka
- 3 plasterki żółtego sera pokrojonego w kostkę albo startego na tarce
- szczyptę soli i pieprzu do smaku


1. Jajka, ser, mleko, sól oraz pieprz przekładamy do miseczki i roztrzepujemy widelcem.

2. Na patelni rozpuszczamy odrobinę masła, po czym wlewamy na nią mieszankę jajeczną.

3. Całość podsmażamy przez ok. 8-10 minut, od czasu do czasu mieszając.


SMACZNEGO! :)


Jeśli preferujecie klasyczną jajecznicę na szynce znajdziecie ją tutaj.

Polecany post

Szybki falafel

Cześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na wegetariańskie falafele, czyli kotleciki z ciecierzycy. W klasycznej wersji falafele przygotowuje si...