środa, 15 czerwca 2016

Jajecznica ze szpinakiem i pomidorami

Cześć Wszystkim! :)

Dziś zapraszam na jajecznicę z dodatkiem szpinaku i  pomidorów.


Do przygotowania porcji dla 2 osób będziemy potrzebować:

- 4-5 jajek
- 1 dużego pomidora
- 2 garście świeżego szpinaku
- tarty parmezan (opcjonalnie)
- 1 łyżeczkę masła
- sól i pieprz do smaku


1. Pomidory kroimy w kostkę, a szpinak płuczemy i osuszamy.

2. Tak przygotowane warzywa podsmażamy na maśle, do czasu aż szpinak straci swoją objętość, ok. 5 min.

3. Następnie dodajemy jajka, doprawiamy i smażymy całość, do uzyskania w miarę zwartej konsystencji, ok 5-7 min. Trzeba pamiętać, że taka jajecznica za sprawą pomidorów będzie dość wilgotna.

4. Na koniec ścieramy parmezan, ewentualnie ponownie doprawiamy i gotowe.


SMACZNEGO! :)


Spróbujcie również jajecznicy na mleku oraz jajecznicy z szynką.

Polecany post

Szybki falafel

Cześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na wegetariańskie falafele, czyli kotleciki z ciecierzycy. W klasycznej wersji falafele przygotowuje si...