poniedziałek, 8 sierpnia 2016

Kotleciki z cukinii

Cześć Wszystkim! :)

Dziś zapraszam na panierowane kotleciki z cukinii a`la schabowe.



Do przygotowania będziemy potrzebować:

- 1 dużą cukinię
- 2 jajka
- bułkę tartą
- sól, pieprz, słodką i ostrą paprykę
- olej do smażenia

















1. Cukinię myjemy, osuszamy i obieramy, a następnie kroimy w plastry o grubości 1 cm.

2. Kawałki cukinii oprószamy przyprawami z obu stron.


3. Cukinię maczamy w rozbełtanym jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej.

4. Tak przygotowane kotleciki smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.

5. Usmażone cukinie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i gotowe!


Kotleciki najlepiej smakują podane z sosem tzatziki.


SMACZNEGO! :)

Polecany post

Szybki falafel

Cześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na wegetariańskie falafele, czyli kotleciki z ciecierzycy. W klasycznej wersji falafele przygotowuje si...