wtorek, 23 sierpnia 2016

Kotlety z boczniaków

Cześć Wszystkim! :)

Dziś zapraszam na wegetariańskie kotlety z boczniaków.



Do przygotowania będziemy potrzebować:

- 500 g boczniaków
- 2 jajka
- bułkę tartą
- sól i pieprz
- olej do smażenia



1. Grzyby płuczemy i osuszamy, a następnie oprószamy z obu stron solą i pieprzem.

2. Tak przygotowane maczamy w rozbełtanym jajku i dokładnie obtaczamy w bułce tartej.

3. Boczniaki smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia (ok. 5 min z każdej strony). Tłuszcz powinien zakrywać całe dno patelni.

4. Przed podaniem boczniaki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.


SMACZNEGO! :)


Spróbujcie również wegetariańskich kotlecików z cukinii.

Polecany post

Szybki falafel

Cześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na wegetariańskie falafele, czyli kotleciki z ciecierzycy. W klasycznej wersji falafele przygotowuje si...