środa, 26 października 2016

Wrapy z łososiem i sosem chrzanowym

Cześć Wszystkim! :)

Dziś zapraszam na lekkie wrapy z wędzonym łososiem oraz rukolą.


Do przygotowania porcji dla 4 osób będziemy potrzebować:

- 4 placki tortilli
- ok. 250 g wędzonego łososia
- 2 garście świeżej rukoli
- ulubione warzywa (u mnie była to 1 duża, czerwona papryka)

Do przygotowania sosu potrzebujemy:

- 2 łyżki śmietankowego serka chrzanowego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego


1. Jogurt łączymy z serkiem chrzanowym. Powstałym sosem smarujemy placki tortilli.

2. Na połowie placka układamy łososia, paski papryki oraz rukolę i całość ściśle zawijamy.

3. Tak przygotowane wrapy można zjeść na zimno lub wstawić do naczynia żaroodpornego i podpiec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 5 minut.

W podobny sposób przygotujecie również mini roladki z łososiem.


SMACZEGO! :)

Polecany post

Szybki falafel

Cześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na wegetariańskie falafele, czyli kotleciki z ciecierzycy. W klasycznej wersji falafele przygotowuje si...