wtorek, 15 listopada 2016

Smażona flądra

Cześć Wszystkim! :)

Dziś zapraszam na smażoną flądrę, której przygotowanie i usmażenie zajmie raptem 15 minut.



Do przygotowania porcji dla 3-4 osób będziemy potrzebować:

- 500 g świeżych filetów z flądry
- mąkę wrocławską do obtoczenia ryby
- sok z połowy cytryny
- sól i pieprz
- olej do smażenia


1. Rybę płuczemy i osuszamy, a następnie z obu stron skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy solą oraz pieprzem.

2. Tak przygotowaną obtaczamy w mące i smażymy na mocno rozgrzanym oleju przez 5 minut z każdej strony. Olej powinien zakrywać całe dno patelni.

3. Usmażoną rybę odsączamy na papierowym ręczniku i gotowe!


SMACZNEGO! :)

Spróbujcie również smażonej dorady w 10 minut.

Polecany post

Szybki falafel

Cześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na wegetariańskie falafele, czyli kotleciki z ciecierzycy. W klasycznej wersji falafele przygotowuje si...