piątek, 31 marca 2017

Solone krakersy z łososiem na przystawkę


Cześć Wszystkim! :)

Dziś propozycja na bardzo prostą, ale myślę, że ciekawą przystawkę z łososiem i serkiem chrzanowym na bazie solonych krakersów. Łosoś, chrzan i koperek to idealne połączenie smakowe, które za sprawą fioletowych kiełków jarmużu staje się efektowne i pięknie prezentuje się na stole.



Do przygotowania przystawki potrzebujemy:

- opakowanie solonych krakersów
- 200 g wędzonego łososia lub wędzonego pstrąga łososiowego
- opakowanie serka chrzanowego
- opakowanie kiełków jarmużu (mogą być również Wasze ulubione kiełki)
- pęczek koperku


1. Krakersy smarujemy odrobiną chrzanowego serka, a na wierzch układamy porcję łososia, koperku i kiełków.


UWAGA: Przystawkę najlepiej przygotować tuż przed samym podaniem, ponieważ pod wpływem serka krakersy miękną.


Jeśli lubicie przystawki z łososiem koniecznie zajrzyjcie również tutaj i tutaj :)


SMACZNEGO! :)

Polecany post

Szybki falafel

Cześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na wegetariańskie falafele, czyli kotleciki z ciecierzycy. W klasycznej wersji falafele przygotowuje si...