poniedziałek, 29 maja 2017

Pasta kanapkowa z tuńczyka i ciecierzycy

Cześć Wszystkim! :)

Dziś zapraszam na bardzo prostą pastę kanapkową z tuńczyka i ciecierzycy.



Do przygotowania potrzebujemy:

- puszkę ciecierzycy (400 g, po odsączeniu 240 g)
- puszkę tuńczyka w sosie własnym (170 g, po odsączeniu 120 g)
- 1-2 łyżki majonezu (można zamienić na jogurt grecki)
- 1-2 łyżki pikantnego ketchupu
- sól i pieprz do smaku


1. Ciecierzycę oraz tuńczyka odsączamy i blendujemy na gładką masę.

2. Dodajemy majonez, ketchup oraz przyprawy,  całość mieszamy i gotowe!


Jeśli lubicie rybne pasty, koniecznie wypróbujcie również tej z wędzonej makreli (przepis tutaj).


SMACZNEGO! :)

Polecany post

Szybki falafel

Cześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na wegetariańskie falafele, czyli kotleciki z ciecierzycy. W klasycznej wersji falafele przygotowuje si...