środa, 10 maja 2017

Wegetariańskie wrapy z oscypkiem i serem halloumi

Cześć Wszystkim! :)

Dziś pomysł na wege wrapy nadziewane serami z mleka owczego.


Do przygotowania 4 porcji będziemy potrzebować:

- 4 placki tortilli
- 250 g sera halloumi
- 3-4 małe oscypki
- mix sałat
- kilka pomidorków koktajlowych
- 1 czerwoną paprykę
- kiełki rzodkiewki
- pikantną salsę pomidorową (przepis znajdziecie tutaj)














1. Pomidorki kroimy na pół, a paprykę w paski.

2. Następnie przygotowujemy pomidorową salsę.

2. Ser halloumi odsączamy i kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm.

3. Oscypki kroimy na 3 równe części.

4. Oba sery podsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu z obu stron, do zrumienia.

5. Tortille smarujemy porcją sosu, układamy sałatę, pokrojone warzywa oraz podsmażony ser. Całość zwijamy i podajemy, póki ciepłe!


Jeśli nie przepadacie za pikantnymi salsami, wypróbujcie ten przepis z sosem bazyliowym, który orzeźwi danie i nada mu lekkości.


SMACZNEGO! :)

Polecany post

Szybki falafel

Cześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na wegetariańskie falafele, czyli kotleciki z ciecierzycy. W klasycznej wersji falafele przygotowuje si...