piątek, 15 września 2017

Pieczona ciecierzyca


Cześć Wszystkim! :)

Dziś pomysł na pieczoną ciecierzycę, która z jednej strony będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub makaronu, z drugiej zaś może być osobną przekąską do pochrupania.



Do przygotowania będziemy potrzebować:

- 1 puszkę ciecierzycy
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczkę bazylii
- szczyptę soli i chili w proszku



1. Ciecierzycę odsączamy, a następnie mieszamy z oliwą i przyprawami.

2. Tak przygotowaną wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 25 minut (aż będzie rumiana z wierzchu i chrupiąca w środku).


SMACZNEGO! :)


Polecany post

Szybki falafel

Cześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na wegetariańskie falafele, czyli kotleciki z ciecierzycy. W klasycznej wersji falafele przygotowuje si...