środa, 25 października 2017

Placki z kaszy gryczanej

Cześć Wszystkim! :)

Dziś zapraszam na gryczane placki z dodatkiem twarogu.



Do przygotowania 8 placków będziemy potrzebować:

- 1 woreczek kaszy gryczanej
- 200 g chudego twarogu
- 4 łyżki bułki tartej
- 1 jajko
- garść posiekanej natki pietruszki
- pół łyżeczki kuminu
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia


1. Kasze gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

2. Do ugotowanej i odcedzonej kaszy dodajemy pozostałe składniki. Całość dokładnie mieszamy, przyprawiamy i formujemy placki, które smażymy z obu stron, do zrumienia.

SMACZNEGO! :)

Gryczane placki świetnie komponują się z sosem kurkowym.

Polecam również spróbować placuszków z marchewki.

Polecany post

Szybki falafel

Cześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na wegetariańskie falafele, czyli kotleciki z ciecierzycy. W klasycznej wersji falafele przygotowuje si...