wtorek, 28 listopada 2017

Tajskie kotleciki z dorsza

Cześć Wszystkim! :)

Dziś zapraszam na tajskie kotleciki rybne z dorsza.


Do przygotowania porcji dla 2 osób potrzebujemy:

- ok. 250 g filetu z dorsza
- 3-4 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżkę sosu rybnego
- 1 łyżkę sosu sojowego
- 1 czubatą łyżeczkę czerwonej pasty curry
- 1 małą papryczkę chili bez pestek
- garść posiekanej kolendry
- sok z połowy cytryny
- szczyptę pieprzu
- olej do smażenia


1. Rybę drobno siekamy i przekładamy do miski, a następnie dodajemy do niej resztę składników. Całość dokładnie mieszamy.

2. Z powstałej masy formujemy niewielkie kotleciki, które smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zrumienienia.


SMACZNEGO! :)

Polecany post

Szybki falafel

Cześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na wegetariańskie falafele, czyli kotleciki z ciecierzycy. W klasycznej wersji falafele przygotowuje si...