czwartek, 15 lutego 2018

Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami


Cześć Wszystkim! :)

Dziś zapraszam na pożywną sałatkę z brązowym ryżem, tuńczykiem i warzywami.



Do przygotowania porcji dla 3 osób będziemy potrzebować:

- 1 woreczek brązowego ryżu
- 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym
- 1 słoik mieszanki marchwi, groszku i kukurydzy (470 g/282 g po odsączeniu) m.in. firma Kotlin ma takie mieszanki w swojej ofercie
- 5 suszonych pomidorów
- 1 łyżkę oleju z suszonych pomidorów
- sól i pieprz do smaku


1. Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

2. Suszone pomidory kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do miski.

3. Następnie do miski dodajemy odsączoną mieszankę warzyw, odsączonego tuńczyka, odcedzony ryż oraz olej.

4. Całość delikatnie mieszamy, przyprawiamy i gotowe!

Sałatka najlepiej smakuje na zimno.


SMACZNEGO! :)

Polecany post

Szybki falafel

Cześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na wegetariańskie falafele, czyli kotleciki z ciecierzycy. W klasycznej wersji falafele przygotowuje si...